Газопроводът Ямал-Европа, през който се доставя руски газ за Западна Европа,

...
Газопроводът Ямал-Европа, през който се доставя руски газ за Западна Европа,
Коментари Харесай

Единайсети ден газопроводът Ямал-Европа работи в реверсивен режим

Газопроводът " Ямал-Европа ", през който се доставя съветски газ за Западна Европа, към този момент единайсети ден подава назад газ на изток към Полша, сочат данни на немския мрежов оператор " Газкейд " (Gascade), представени от Ройтерс.
Подаването на газ на измервателния пункт " Малнов " на германско-полската граница тази заран е в източна посока, към Полша, с потенциал от над 1,2 млн. киловатчаса (kWh/h) на час, написа Българска телеграфна агенция.
Данните за търговете също демонстрират, че съветският експортьор на газ " Газпром " още веднъж не е резервирал директни мощности през " Ямал-Европа " за през днешния ден.
Руският президент Владимир Путин съобщи предходната седмица, че Германия препродава съветски газ на Полша и Украйна вместо да облекчи прегряването на пазара. Той упрекна немските вносители на газ за реверсивното подаване и скока на цените на синьото гориво.
Германското министерство на стопанската система не пожела да разяснява изявлението на Путин. Газовите вносители не са дали отговор на молбата на Ройтерс за коментар.
Търговците на газ разчитат на газохранилищата за доставка на европейските клиенти и заобикалят да заплащат рекордно високи цени, показват източници от бранша и пазарни анализатори, обяснявайки по този начин необикновеното назад подаване на газ през газопровода.
Данни от словашкия оператор " ЕУстрийм " (Eustream) демонстрират, че количеството съветски газ през Украйна към Словакия през граничен пункт Велке Капушани през днешния ден е повишено до 953 087 мегаватчаса по отношение на 891 692 мегаватчаса през вчерашния ден, увеличавайки се за четвърти следващ ден, и е достигнало нивото от интервала 1-20 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР